TheraBand træningselastik
Bestsellers in TheraBand træningselastik

Køb TheraBand træningselastik online

De originale TheraBand® træningselastik-ruller importeres i Danmark af PROcare.

Træningselastikken fra TheraBand er enten 10 cm eller 12,5 cm bred og leveres som ruller i dispenserbokse i enten 5,5 m eller 45 m ruller. Vi anbefaler altid at du køber elastikkerne i store ruller så du altid har friskt elastik som ikke har tabt styrken i elastikken. På den måde er du sikker p å altid at have en sammenlignelig træningsrutine. 

TheraBands træningselastik har sin styrke i forlængelsesgraden, hvortil den er linear i modstanden fra 100-500%.

 

Fordele og funktioner - TheraBand træningselastik: 

  • Fantastisk kvalitet
  • Nem træning
  • Flere længder og modstande
  • Kan forbedre styrke, rækkevidde og fleksibilitet
  • God til træning- og genoptræning

 

Hvordan kan du træne med elastik?

Brystpres:

Du kan lave uendeligt mange øvelser og træne mange forskellige muskelgrupper med elastik. Brystpres i forskellige former, er blot en af de muskelgrupper du kan træne med elastik.

For at styrke din brystmuskler, kan du prøve en af følgende øvelser:

Snor elastikken rundt om et fast objekt, gerne et dørhåndtag med et af vores dørankere. Heraf ter tager du fat i elastikken med den ene hånd, således den er strukket nogenlunde ud. Så stiller du dig med ene ben foran andet, og presser elastikken frem, mens du holder ryggen ret og skyder brysten frem. Dette gøres kontrolleret. Efter 8-10 gentagelser, sætter du det andet ben frem og skifter arm. Venstre ben frem, til træning af den højre del af brystet med brug af den højre arm og omvendt for træning af den venstre del af brystet.

 

Træning af ryggen:

Du kan med træningselastikker også træne din rygmuskulatur. Hertil findes der en stor mængde af øvelser, som langt de fleste kan være med på.

Prøv denne øvelse:

Spænd elastikken fast på et dørhåndtag eller døranker. Tag derefter fat i hver sin ende af elastikken, med hver sin hånd. Herefter står du med lettere spredte ben, hvor efter du trækker lige tilbage i et par repetitioner.

Her skulle du gerne kunne mærke et spænd af rygmuskulaturen.

 

Skuldertræning med træningselastik

Elastiktræning er et yderst populært redskab, både hvad angår træning i al almindelighed, men især også til genoptræning.

Når du enten er gået igang med at træne- eller genoptræne efter en skulderskade er der flere øvelser du kan foretage.

Hvis du kommer fra en fysioterapeut, vil du formentlig have fået en lang række øvelser som du skal udføre.

 

Vælg den rette farve og modstand:

Når du skal igang med træningen, vil du starte med en given farve på træningselastikken. Farven repræsenterer en modstand, nedenfor finder du forklaringen på de forskellige styr ker og farver.

Efter træning med en given farve, vil du ved konsistent træning formentlig mærke at du er blevet stærkere og træningen er blevet nemmere. Herefter er det tid til at gå op i modstand på elastikken.

 

Effektiv træning med en elastik 

Træning med elastik kan være en både nem, men også meget effektiv måde at træne på. En træningselastik fylder ikke meget, o g du kan tage den med dig alle steder hen. Denne måde at træne på skåner din krop, hvis den bruges korrekt.

Resultaterne der kan opnås med elastik, kan være ganske imponerende hvis træning er udført korrekt. Træning med et mål om at få større muskler, er absolut ikke det eneste brugsscenarie med elastikker til træning. Vi har igennem vores over 25 år i branchen, talt med mange som har haft gode oplevelse r med brugen af elastikker til genoptræning efter skader mm.

 

Træn alle steder – På klinik, arbejde eller hjemme 

Træningselastik fra TheraBand er en perfekt måde at få passer træning eller genoptræningen, både ude og hjemme. Pak nemt og bekvemt elastikken sammen og tag den med. Det er en god idé at supplere med håndtagene fra Thera-Band.

Med håndtagene kan du nemt træne endnu mere effektivt, da elastikken kan monteres på grebene. Grebene fra TheraBand finder du her.

 

Vælg den korrekte styrke og længde

Du kan vælge mellem otte styrker/hårdheder når du køber TheraBand træningselastikker, som du herefter selv kan afkorte for at tilgodese applikation og den enkeltes behov.

Selve styrken af elastikken har 8 hårdheder, således at alle kan være med på alle niveauer. Hvert niveau for hårdhed har sin egen farve, hvilken betyder det er nemt at se hvad man har med at gøre med af styrkeniveau, samtidig er det nemmere at følge sin progression.

 

TheraBand® benytter et farvekodet system bestående af otte farver. Hver farve indikerer et modstandsniveau:

Beige - gul- rød - grøn - blå - sort - sølv & guld.

Normalt anbefaler vi, at du afkorter TheraBand® elastikkerne i længder af 1,8 - 2,5 meter.

 

Husk tilbehør til din træningselastik:

Navn

Vare nr.

TheraBand Sportsgreb

22125

TheraBand Greb

22120

TheraBand Ankel Strap

22140

TheraBand Dør Anker

22130PROcare er officiel importør af TheraBand i Danmark.